Polisten göstericilere: Biz çocuklarınızı ve bölge halkını sizden daha çok seviyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2011 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir bankaya molotof atan gruba müdahale eden polis, "Biz çocuklarınızı ve bölge halkını sizden daha çok seviyoruz" diyerek göstericilere seslendi.

Işık Önder Caddesi üzerinde toplanan yüzü maskeli grup, Lozan Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine molotof attı. Banka şubesinin yan kepenkleri zarar görürken bölgeye polis ekiplerinin gelmesiyle göstericiler ara sokaklara dağıldı. Işık Önder Caddesi'nde göstericilerin peşine düşen polis zırhlı ekibi, gruba ve ailelere uyarıcı anons yaptı.

25 dakika bir yandan caddeyi kontrol eden polis zırhlı aracı diğer yandan da, "Işık Önder Caddesi sakinleri, okul çağındaki çocuklarınıza sahip çıkın. Yasalar karşısında suç işlediğinin bile farkında olmayan çocuklarınıza sahip çıkmak, sizlerin asli görevidir. Çocuklarınıza sahip çıkıyoruz. Bütün mahalle sakinlerine hitap ediyorum.

Okul çağındaki evlatlarınıza lütfen sahip çıkın. Bu çocukları evlerinden toplatmak durumunda bırakmayın bizleri. Biz çocuklarınızı ve bölge halkını sizden daha fazla seviyoruz. Bu çocuklara sahip çıkmadığınız sürece bunun vebalini ödeyemezsiniz. Eli kalem tutacak, kitap okuyacak çağda bu çocukları sokağa çıkartıp kamu malına, sizlere hizmet eden kamu imtiyazına zarar vermeyi engellemek durumundasınız. Bundan dolayı çocuklarınızla birlikte sorumlusunuz. Biz bu evlatların saçının teline dahi zarar gelmesini ve kendilerini evlerinden toplamayı istemiyoruz. Onların okullarında, evlerinde, en güvenli alanlarda olması gerekiyor" şeklinde anons yaptı.

Polis ekiplerinin anonslarından sonra göstericiler dağılırken olaylar da sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber